Chocoladetaart met rozenwater
Ik serveer deze bijzondere taart op helder witte borden versierd met een paar kneepjes uit een fles crema di balsamico. Daarna maak ik de taart af met rijpe frambozen en nog een scheut van de crema. Een lust voor het oog en voor de maag!

Ingrediënten
Voor 8 personen

100 g zachte boter
50 g lichtbruine basterdsuiker
50 g donkerbruine basterdsuiker
150 g pure chocolade van goede kwaliteit 
1 el rozenwater 
5 eieren, geklutst
125 g gemalen amandelen 
1 tl bakpoeder
½ tl bicarbonaat
Langer dan 1 uur

Recept

Oven op 200°C voorverwarmen en een springvorm van 22 cm lichtjes invetten en met bloem bestuiven. 

Knip een cirkel uit een stuk bakpapier die groot genoeg is voor de bodem van de springvorm en leg deze erin.

Klop de boter en suiker romig. Smelt de chocolade au bain marie. Laat daarna even afkoelen en roer het rozenwater erdoor. Voeg de chocolade aan het mengsel van boter en suiker toe. Voeg dan de eieren, gemalen amandelen, bakpoeder en bicarbonaat toe. Alles goed mengen met een garde of keukenmachine. 

Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in 40 minuten. Laat de taart daarna op een rek een half uurtje afkoelen voor je de vorm eraf haalt.

Voor een feestelijk accent, decoreer je een bord (het liefst een wit bord) met een beetje crema. Daarna leg je er een stuk taart op. Versier met nog een beetje crema en geef er wat frambozen bij. Erg lekker met een sterke espresso!
toegevoegd door PWestbeek