Muffins met peer en chocolade
Met een glas melk, zijn deze heerlijke muffins met stukjes peer en chocola een perfect tussendoortje voor de kinderen na school.

Ingrediënten
Voor 12 stuks

250g patentbloem
1 el bakpoeder
150g pure chocolade, in stukjes gehakt
1 grote, rijpe peer, in stukjes
120g crème fraîche
60ml melk
2 el bakgember
100ml zonnebloem olie
1 tl vanille-extract
160g suiker
2 kleine eieren
20-30 minuten

Recept

Oven op 200C voorverwarmen en muffinblik met papiertjes bekleden of goed invetten en met bloem bestuiven.
Meng bloem, bakpoeder, chocolade en peer in een grote kom.
In een kleinere kom, kluts de crème fraîche, melk, bakgember, olie, vanille-extract, suiker en eieren.
Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe en roer (niet te hard) totdat alles gemengd is.
Verdeel het beslag over het muffinblik en bak de muffins gedurende ongeveer 20 minuten.
toegevoegd door PWestbeek