Groene peertjes met romig sausje.
Verrassend en verrukkelijk is deze waardige afsluiter van een feestelijk diner.

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 conférenceperen
1/2 fles Pisang Ambon
1/2 l water
80g griessuiker
4 bolletjes roomijs
 chocoladeschilfers
muntblaadjes
2,5 dl opklopbare room
2 eetlepels bloemsuiker
1/2 dl advocaat
20-30 minuten

Recept

  • Schil de peren en laat er een kraagje aan. Halveer de peren en haal er het klokhuis uit.
  • Breng de Pisang samen met het water en de griessuiker aan de kook. Leg er de peren in en laat ze gedurende 15 min. zachtjes meekoken.
  • Laat ze nadien nog enkele uren marineren in dit vocht; zo verkrijg je een groenere kleur. Laat ze uitlekken en snijd ze waaiervormig in.
  • Voor de saus klop je de room met de bloemsuiker half op. Meng er de advocaat onder.
  • Giet op de borden een spiegeltje saus, leg er voorzichtig een groen peertje op en schep er een bolletje ijs bij.
  • Werk af met chocoladeschilfers en een muntblaadje.
U mag zich aan heel wat complimentjes verwachten!
toegevoegd door Chris