Kabeljauwhaasje met krokant korstje en julienne van groetjes.
Laat u verleiden door de romig zachte smaak van de groentjes in combinatie met de pittige smaak van de kabeljauw met krokant korstje.

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 kabeljauwhaasjes
2 wortelen
2 preiwitten
150 g gedroogde ham
1 eetlepel paneermeel
3 dl visbouillon
2 dl droge witte wijn
olijfolie
peper en zout
mosterd
Langer dan 1 uur

Recept

Droog de ham gedurende 1 uur in een oven van 90°C.
Snijd de wortelen en de prei in julienne.
Stoof de groenten aan in wat olijfolie,eerst de wortelen ,dan de prei
erbij.
Giet er de wijn en de visbouillon bij en laat beetgaar worden.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper,zout en mosterd.
Verkruimel de gedroogde ham en meng met de chapelure,een scheut olijfolie en wat mosterd tot een smeuïge brij.
kruid de vis met peper en bedek met een laagje van het hammengsel.
Schik de vis in een ovenschotel en giet er een bodempje wijn bij.
Bak gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven op 230°C.
Presenteer op een mooi bord.
Geef er aardappelpuree bij en werk af met een toefje waterkers.
De combinatie vis-vlees geeft en pittige toets aan dit feestelijke gerecht.
toegevoegd door Chris