Sinaasappel-cranberry-amandel biscotti
Droge maar smaakvolle italiaanse koekjes met de geur van sinaasappel en goed gevuld met amandelen en gedroogde cranberries. Erg lekker om te dippen in een kop koffie of thee.

Ingrediƫnten
Voor 15 personen

3 eieren
220 g suiker
2 eetlepels Cointreau
rasp van 1 sinaasappel 
1 theelepel bakpoeder
330 g bloem
100 g hele amandelen
100 g gedroogde cranberries
30-60 minuten

Recept

De eerste 4 ingredienten in een kom mengen, bakpoeder en bloem toevoegen en goed door elkaar mengen tot er een dikke, plakkerige deeg ontstaat. Het moet wel enigszins zijn vorm kunnen behouden, indien nodig kunt u meer bloem toevoegen. De cranberries en amandelen doorheen mengen en een platte lange schijf met de handen vormen, gelijk op de bakblik. Bakken op 160 C voor 50 minuten, tot het hard is en licht gekleurd. Uit de oven nemen, 5-10 minuten laten afkoelen en in centimeter dikke plakken snijden, een lange broodmes is het beste voor deze klus. De plakken weer op een bakplaat leggen en 10 minuten in de oven laten drogen. Daarna keren en nogmaals 10 minuten laten bakken. De koekjes zijn heel droog en vrij hard, kunnen heel lang bewaard worden en zijn bedoeld om in een hete kop thee of koffie te dopen.
toegevoegd door BGastronome