Donkere basterdsuikerkoekjes
Kruidige, knapperige en rijke van smaak koekjes, leuk om te versieren samen met de kinderen.

Ingrediƫnten
Voor 10 personen

1 eidooier
100 g donkere basterdsuiker 
80 g roomboter
130 g bloem
snufje zout
mespuntje elk van gemberpoeder, gemalen nootmuskaat, kaneel en gemalen cardemom
1/2 theelepel bakpoeder 
30-60 minuten

Recept

Zachte roomboter met suiker, zout en eidooier mengen, de rest van de ingredienten toevoegen en deeg kneden. Laten rusten in de koelkast voor 30 minuten, vrij dun uitrollen (0,5 cm), koekjes uitsteken en bakken op 180 C 5-10 minuten, afhankelijk van de grootte van de koekjes.

De koekjes zijn zo ook al lekker, maar kunnen ook versierd worden met royal icing:1 eiwit1 theelepel citroensap160 g poedersuikereiwit met citroensap opkloppen, alle suiker toevoegen en met een mixer opslaan tot de icing glanzend is en dik. Koekjes versieren met een spuizak, de rest van de icing afgedekt bewaren, het droogt heel snel op.
toegevoegd door BGastronome