Kaaskroketjes
Verse kroketjes met smeuïge kaas. Heerlijk als voorgerecht en hapje vooraf.

Ingrediënten
Voor 2 personen

60 g boter
50 g bloem
ca. 250 ml volle melk
175 g geraspte oude kaas
100 g blokjes belegen kaas
1 groot ei
paneermeel
peper en zout
nootmuskaat
30-60 minuten

Recept

1. Verwarm de melk en hou deze warm.
2. Smelt de boter en roer er de bloem doorheen.
Laat het mengsel even koken om de smaak van de bloem te verzachten maar zorg ervoor dat het niet kleurt of begint te bakken.
3. Haal van het vuur en meng een deel van de hete melk erdoorheen.
4. Zet terug op het vuur en giet er roerend de overige melk bij. Je krijgt nu een dikke pap. Kruiden met Nootmuskaat en witte peper naar eigen wens. Zout mag mag maar is afhankelijk van het type geraspte kaas.
5. Voeg de geraspte kaas toe en laat alles smelten en even koken.
6. Haal van het vuur en roer er de fijne stukjes kaas doorheen.
7. Giet de pap op een platte schotel en dek af met folie.
8. Laat de schotel en inhoud goed afkoelen in de koelkast.
9. Klop het ei los in een diep bord en een 2de bord met een dikke laag paneermeel.
10. Haal de afgekoelde en hard geworden kaasmassa uit de koelkast en verdeel deze in gelijke porties. Nu kan je ook de vorm gaan bepalen.
11. Bedek de buitenzijde met de paneermeel.
12. Haal de kroketjes door het opgeklopte ei zodat ze volledig bedekt zijn met ei.
13. Bedek opnieuw met paneermeel zodat de kaas volledig afgesloten geraakt met een korstje van ei en paneermeel.
14. Laat de kroketjes rusten in de koelkast voor gebruik.
15. Verwarm de frituurolie tot 180°C en bak de kroketjes goudbruin.
toegevoegd door Arties