Vleespannenkoekjes
Deze pannenkoeken zijn een maaltijd op zich en zeker een favoriet bij kinderen. Als je ze kleiner maakt, zijn ze ook een lekkere en vullende aperitiefhapje. Serveer ze met gestoomde groente of een groene salade.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

200 g varkensfilet (of kipfilet)
2 eiren
2 middelgrote aardappels
1 wortel
200 ml karnemelk
100 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
versgemalen peper
2 eetlepels verse tijmblaadjes
2 fijngehakte teentjes knoflook
neutrale olie om in te bakken
30-60 minuten

Recept

Het vlees in hele fine blokjes snijden, dit gaat makkelijker als het licht bevroren is. Aardappels en wortel schillen en grof raspen. Aan het vlees en groente de eieren toevoegen, zout, kruiden, knoflook en karnemelk, goed door elkaar heen roeren. Daarna de bakmeel erdoorheen roeren om het geheel goed te binden. Het beslag zal vrij dik zijn.

Met een eetlepel het beslag in een pan met een dun laagje warme olie leggen, eerst onder de deksel bakken, daarna keren en zonder de deksel mooi bruin bakken. Het vuur onder de pan moet vrij laag staan om alle ingredienten de kans te geven om goed te garen.
toegevoegd door BGastronome