Salade Auvergnate
Deze salade is simpel, maar heeft een weelderigheid aan smaak; het zoute van de spekreepjes, de aardse smaak van de blauwe kaas, hier en daar een zoet accent dankzij de frisse peer en de walnoten die de salade een beetje ‘kraak’ geven. Serveer als lunch of lichte avondmaaltijd. Lekker met een fris, fruitig wit wijntje, bijvoorbeeld de Concha y Toro Frontera Sauvignon Blanc-Semillon.

Ingrediënten
Voor 3 personen

125 g spekreepjes
1/2 romaine sla
1/4 ijsbergsla
1/2 kleine rode ui
100g bleu d’Auvergne
1/2 peer,
60 g walnoten
Voor de vinaigrette
4 el extra vergine olijfolie
1 el notenazijn
1/2 tl Dijon mosterd
fleur de sel
versgemalen peper
0-10 minuten

Recept

Slabladeren wassen en goed drogen. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Zet ze apart. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan en laat ze daarna uitlekken. Kluts de vinaigrette in een grote kom. Proef of er iets meer zout of peper bij moet. Scheur de gedrooge slabladeren, voeg ze aan de vinaigrette toe en meng alles heel voorzichtig. Verdeel de sla over de borden. Snij de ui in dunne halve ringen en over de sla verdelen.Verdeel de spekreepjes over de sla. Brokkel de kaas en verdeel deze en de walnoten over de sla. Snij de peer in stukjes, verdeel over de sla en serveer meteen.
toegevoegd door PWestbeek