Pesto in een handomdraai
Het leuke aan pesto is dat je eindeloos kunt variëren op de ingredienten. Wissel eens van noten of pitten, gebruik rucola in plaats van basilicum en het resultaat zal verrassend, maar wel altijd lekker zijn.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Blaadjes van 1 flinke bos basilicum
+/- 50 gr parmezaan
1 ansjovis
30 gr geroosterede pijnboompitten
klein handje amandelschilfers
olijfolie 75 à 100 ml
peper
0-10 minuten

Recept

* Doe de basilicumblaadjes, Parmezaan, ansjovisfilet en pijnboompitjes in een vijzel en maal deze met de stamper. Voeg reeds een beetje olijfolie toe om een smeuïge massa te bekomen.
 
* Voeg de amandelschilfers toe en stamp nog even aan. Er mogen nog brokjes in de pesto zitten. Voeg olijfolie toe naar smaak. Lopende pesto is meer olijfolie, vaste pesto betekent minder olijfolie.
 
* Kruid met peper en optioneel met een beetje zout indien nodig.
 
De liefhebbers kunnen dit makkelijk in een blender maken!
 
toegevoegd door Sidfrisjes