"pakje" van varkenshaasje met peer en brie
Doordat het varkenshaasje in de pancetta wordt "ingepakt" (italiaanse toets ;-) en men dus de "inwendige" ingrediënten niet kent is het een "heerlijke" verrassing

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 varkenshaasje van ongeveer 500 à 600 gr
1 peer (Durondeau) of andere vaste peer
30 gr gehakte walnoten
30 gr gehakte pistachenoten
200 gr brie
vloeibare honing (bv acacia honing van Meli)
200 gr pancetta in dunne sneetjes
peper en zout
keukentouw
20-30 minuten

Recept

  • De peer schillen, het klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. 
  • De brie in gelijke plakjes van ongeveer 1 cm snijden.
  • Het varkenshaasje langs de langste zijde tot de helft doorsnijden en openvouwen.
  • Leg nu afwisselend schijfjes peer en plakjes brie tusen het varkenshaasje, strooi er de gehakte noten over en hierover de vloeibare honing. 
  • Vouw dan het varkenshaasje opnieuw dicht. Pak vervolgens het haasje in met de pancetta en bind het vast met het keukentouw. 
  • Leg het "pakketje" op een matig vuur van de barbeque, draai tijdig om. 

Smakelijk. Heerlijk met een slaatje met een vinaigrette van notenolie.  
toegevoegd door shana