Vegetarische vol au vent
Een vegetarische vol au vent klinkt als een cafe zonder bier maar dit receptje zal je verrassen. We vervangen het vlees door groenteballetjes en bruine kastanje champignons.

Ingrediƫnten
Voor 3 personen

1 ajuin
400 g bruine kastanjechampignons
300 g vegetarische groenteballetjes
1 blokje groentebouillon
20 g bloem
20 g boter
20 cl water
10 cl room
peper, zout en nootmuskaat
30-60 minuten

Recept

  1. Kuis de champignons met een borsteltje en snij ze in kwartjes, Snij de ajuin fijn. 
  2. Bak de ajuin tot ze glazig wordt en bak dan ook de champignons op een zacht vuurtje. 
  3. Voeg de vegetarische groenteballetjes toe aan de groenten en verwarm alles samen.
  4. Smelt de boter in een kookpot en voeg er de bloem aan toe.
  5. Laat alles wat hard worden en opdrogen maar vooral niet bakken.
  6. Giet er de bouillon bij. Nu krijg je een variant op de gekende bechamel saus. 
  7. Kruid de saus af met peper, zout en nootmuskaat. 
  8. Giet de witte saus bij de groenten en breng aan de kook.
  9. Giet nu de room bij de kokende saus en laat alles inkoken. 
TIP: Om het bord af te werken kan je een rondje bladerdeeg in de over bakken. Bestrooi de gebakjes met een beetje geraspte kaas voor een hartigere smaak.
toegevoegd door Arties