Wortel puree
Wortel "stoemp" van aardappelen , worteltjes en ajuin. op smaak gebracht met worchestersaus. Ideaal bijgerecht voor worst, vleesbrood en varkenvlees.

Ingrediënten
Voor 2 personen

500 g bloemige aardappelen
300 g wortelen
1 ajuin
40 g boter
peper & zout
nootmuskaat
Worcestersaus
30-60 minuten

Recept

  1. Schil en snij de aardappelen, worteltjes en de ajuin in grove stukken.
  2. Kook alles samen op een hoog vuurtje gedurende 30min. Voeg een snuifje zout en een klontje boter toe om overkoken te voorkomen.
  3. Giet al het water af en zet de pot terug op het vuur zodat het water verdampt en de aardappelen bloemig worden.
  4. Haal van het vuur en stamp alles fijn, voeg de rest van de boter toe zodat je een smeuïge puree krijgt.
  5. Breng de "stoemp" op smaak met peper en zout, nootmuskaat en een beetje worchestersaus. 

Smaaklijk!
toegevoegd door Arties