Friese salade met kruidengeitenkaas
Robuuste smaken van de harde geitenkaas (of rype krite kaas, Friese koemelk kaas met brandnetel en knoflook) en knapperig gebakken Friese droge worst worden in toom gehouden door het zoetje van de ontbijtkoekcroutons een de honing in de dressing. Op een bedje van milde veldsla met een pittige bosui.

Ingrediënten
Voor 4 personen

200 g veldsla
2 bosuitjes
2 kleine Friese droge worstjes
100 g harde geitenkaas met brandnetel en knoflook
2 dikke plakken volkoren ontbijtkoek of Friese kruidkoek
2 theelepels kruidenazijn
1 theelepel honing
3 eetlepels olijfolie
10-20 minuten

Recept

De worst in dunne plakjes snijden, aan beide kanten aanbakken in een droge pan – de worst heeft voldoende vet in zich.

Voor de croutons de ontbijtkoek snijden in dobbelstenen,  laten knapperig en bruin worden onder de gril. Dit gaat vrij snel, houdt ze goed in de gaten!

De bosuitjes in dunne schuine plakjes snijden, geitenkaas in dunne reepjes of zomaar in fijne plakjes met een kaasschaaf.

Voor de dressing azijn, honing en olijfolie mengen en opkloppen tot een dikke emulsie.De dressing hoort licht en zoetzuur van smaak te zijn, maar lekker dik van structuur.

Schone en droge veldsla mengen met bosui, de helft van de dressing en op de borden schikken. De plakjes worst en croutons verdelen, daarna plakjes geitenkaas neerleggen. Licht bedruppelen met de resterende dressing en aan tafel!
toegevoegd door BGastronome