Courgettesoep met mascarpone en pesto
Een simpel voorgerecht met de smaak van de zon. Deze soep is zowel warm als koud erg lekker, en dus ideaal bij een zomerse picknick.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

2 el milde olijfolie
1 sjalotje, fijngehakt
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
3 courgettes, in blokjes gehakt
400 ml groentebouillon
125ml droge witte wijn
3 el mascarpone
1-2 el pesto
zeezout en versgemalen peper
paar blaadjes basilicum, voor de garnering
20-30 minuten

Recept

Verwarm de olie in een pan en laat de sjalotjes en de knoflook zachtjes zweten (glazig worden) gedurende 5 minuten. 

Verhoog het vuur en voeg de courgettes toe. Kook gedurende 2-3 minuten onder voortdurend roeren. 

Voeg de wijn toe en laat het iets verdampen. Voeg de groentebouillon en zout en peper toe. 

Laat alles even aan de kook komen en temper daarna het vuur. Laat alles 20 minuten zachtjes koken. 

Haal de pan van het vuur af en roer de mascarpone en de pesto door de soep. 

Pureer de soep, proef en corrigeer zonodig de smaak. Misschien wil je nog een beetje pesto door de soep roeren.
toegevoegd door PWestbeek