Muffins met frambozen en pépites de chocolat
Deze heerlijke, fruitige muffins zijn gemaakt met verse frambozen en Franse pépites de chocolat. Aan de muffins heb ik bewust geen extra vet toegevoegd. Wel volle biologische yoghurt en twee lekkere eitjes. De witte pépites de chocolat geven de smaak van witte chocola aan de muffins, maar je zal ze in de muffins niet terugvinden want ze smelten als sneeuw voor de Franse zon! Bon Appétit

Ingrediënten
Voor 12 stuks

270g bloem
2tl bakpoeder
100g pépites de chocolat ( je kan ook een reep chocola in kleine stukjes hakken)
200ml volle yoghurt
2 eieren
2tl vanilla extract
170g fijne tafelsuiker
125g verse frambozen
20-30 minuten

Recept

1. Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een muffinvorm met papiertjes of vet de muffinvorm in met boter en bestuif hem daarna met bloem. Klop alle overtollige bloem weg.

2. Meng de bloem, bakpoeder en chocoladestukjes in een kom.
In een maatbeker klop je met een garde de yoghurt, eieren, vanille extract en suiker.

3. Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe en roer alles met een houten lepel en een zachte hand. Niet te fanatiek roeren!

4. Voeg de frambozen toe en roer lichtjes door. De frambozen blijven niet heel maar dat geeft niet.

5. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en laat de muffins 15-20 minuten bakken.

6. Test na 15 minuten of ze gaar zijn door een houten prikkertje in het midden van een muffin te steken. (Het prikkertje moet als het er weer uit komt schoon zijn.)

7. Op een rooster laten afkoelen.
toegevoegd door PWestbeek