Mascarponecrème met advocaat en speculoos
Dit is een variante op de gekende tiramisu. De speculoossmaak wordt tegenwoordig geapprecieerd. De hoeveelheid advocaat kan naar smaak gewijzigd worden.

Ingrediënten
Voor 15 personen

500 g mascarpone
16 g vanillesuiker
4 eigelen
6 eiwitten
125 g fijne suiker
1 builtje groene thee
15 speculoosjes
120 g amandelschilfers
2 dl advocaat
20-30 minuten

Recept

De thee laten trekken in 1 dl water en laten afkoelen.
De amandelschilfers roosteren in een pan zonder vetstof.
Eigelen en eiwitten scheiden.
Vier eigelen opkloppen met de suiker tot een witte,schuimige brij.
Achtereenvolgens de vanillesuiker,de mascarpone en de advocaat bijkloppen.
De eiwitten stijf kloppen en voorzichtig bij het mengsel spatelen.
Op de bodem van kleine dessertkommetjes een half speculoosje leggen dat vooraf even in de thee werd gedompeld.
De kommetjes tot de helft vullen met de crème.
Opnieuw een half gedrenkt speculoosje erop schikken.
Verder vullen met de crème.
Laten opstijven in de koelkast.
Voor het opdienen wat amandelschilfers erop strooien.
Laat uw gasten de nieuwe smaak ontdekken.
toegevoegd door Chris