Lentesalade met ei en zure room
Deze salade maakt gebruik van de eerste lentegroente: lenteuien, radijs en kruiden. Serveer het als een voorafje of met hete gekookte aardappelen als een eenvoudige maar voedzame vegetarische maaltijd. Wat mij betreft is dit de essentie van lente op het bord.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1 bosje lentuien
1 bosje radijs
1 flinke bos verse kruiden (selderijblad, peterselie, knoflookscheuten, zuring, bieslook)
3-4 hardgekookte eieren
2 eetlepels zure room
zout en peper 
10-20 minuten

Recept

De lenteuien en verse kruiden goed wassen en fijn snipperen. Licht zouten en met handen "kneden" zodat de groente wat sap loslaat. Dit maakt de lenteui tegelijkertijd veel minder scherp.

Eieren pellen en fijn hakken, radijs wassen en in stukjes snijden. Mengen met de groente, zure room toevoegen. 

Op smaak brengen met versgemalen peper en zout. 

Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome