Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise
Ingrediënten
Voor 6 personen

1 spitskool of 1/2 witte kool
1 grote wortel
1 groene paprika
1 ui
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels suiker
6 eetlepels witte wijnazijn
1 koffielepel mosterd ‘grof gemalen’
Peper en zout
10-20 minuten

Recept

Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.

Rasp de wortel.

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.

Snij de ui in ringen.

Meng de mayonaise met de mosterd.

Doe de groenten en de uiringen in een grote mengkom en verdeel er de suiker en de witte wijnazijn over. 

Kruid goed met peper en zout en roer er de mosterdmayonaise onder.

Laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
(kan zelfs van de dag voordien klaar gemaakt worden)
toegevoegd door Jokke