Champignonkorma
Heerlijk Indisch recept met champignons in een romige maar zeer kruidige tomatensaus. Men kan quorn/tofu/... toevoegen naar eigen smaak of er een groentenburger bij eten. Je kan ook soyaroom gebruiken als je veganist bent. Is ook heerlijk met couscous.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 theelepel geraspte gemberwortel (of gewoon een klein stukje verse)
500 g champignons, gewassen en gehalveerd
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel koriander
200 g tomatenblokjes
3 eetlepels room
zout & peper
10-20 minuten

Recept

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak de uien tot ze zacht en lichtbruin zijn
  2. Voeg de gember en champignons toe en bak nog 5min. Voeg de rest van de kruiden toe en de tomatenblokjes, leg het deksel op de pan en verwarm 8-10min
  3. Roer de room erdoor en strooi er wat zout en peper overheen. Serveer met rijst.
toegevoegd door Celine