Granola (glutenarm)
Ingrediënten
Voor 10 personen

250 g Graanvlokken (spelt, haver)
100 g Noten (bvb pecan-, wal-)
50 g Zonnebloempitten
40 g Lijnzaad
20 g Chiazaad
2 tl Kaneel
1 tl Gemberpoeder
125 cc Ahornsiroop
3 el Kokosbloesemsuiker
50 cc Olie (walnoten-, kokos-)
2 ml Vanille-extract
125 g gedroogde vruchten (moerbeien, cranberries)
20-30 minuten

Recept

Alle ingrediënten afwegen en in grote bowl mengen zodat alles het vocht heeft opgenomen. De noten iets fijner maken.
Uit spreiden op de bakplaat (bekleed met bakpapier of teflon folie) van een voorverwarmde (180°oven)
Laten bakken gedurende 20 minuten, maar na 10 minuten alles eens goed omroeren en terug uitspreiden.
Afgekoeld bewaren in een luchtdichte bokaal, max 1 maand.
toegevoegd door VERO