Burrito
Een lekker gerecht voor jong en oud.

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 tortillas
1/2kg chedder kaas gemalen
1/2kg emmental kaas gemalen
een blikje zoete maïs
1/2kg witte rijst
2 kippeborsten
pezo (peper en zout naar smaak)
2 tomaten
ananas uit blik of vers
guacemalo
zure room
1/2 bundel basilicum
1/2 bundel peterselie
3 eieren
1/2 l kookroom
30-60 minuten

Recept

Kook de kippeborsten.
Kook de rijst.
Meng de gemalen kaas samen.
Snij de tomaat en de ananas in blokjes.
Verwarm de tortilla's een halve minuut in de microgolf.

Leg de tortilla's open en voeg in het midden een handvol kaas, een soeplepel zoete maïs, een soeplepel in blokjes gesneden gekookte kip en rijst toe.

Vouw de Burrito op in de lengte en dan in de breedte en duw het een beetje samen met je duim en wijsvinger. Leg ze daarna in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze een beetje zwellen en goudbruin zijn. 

Tussendoor maak je de Burritosaus: doe de eieren in een blender met de basilicum en peterselie en mix het geheel. Voeg vervolgens de room erbij en mix nogmaals. 

Giet de saus op een ovenbestemd bord en leg de Burrito in het midden van het bord.  Overdek de Burrito met gemalen kaas en doe hem nogmaals in de oven tot de kaas gesmolten is en de saus een beetje hard aanvoelt. 

Haal hem uit de oven en leg aan de bovenkant van je bord de rijst, rechts van de rijst de tomatenblokjes met de guacamole erop en links van de rijst de ananas met zure room erop . Eet smakelijk !

PS. De kip kan vervangen worden door scampi's of rundvlees
toegevoegd door spainkok