Wentelteefjes van rozijnenbrood met spek en citrus-gembersiroop
De combinatie van zout en zoet in dit recept is zalig! Tips: -Koop het rozijnenbrood een of twee dagen van tevoren zodat het niet meer zo vers is. -Je kunt het rozijnenbrood vervangen door brioche. -Maak het vegetarisch: laat het ontbijtspek achterwege en serveer met een kloddertje crème fraîche. -Serveer de wentelteefjes met een salade van verschillende soorten meloen en verse frambozen. Geef er een glas versgeperste bloedsinaasappelsap en een pot verse munt thee bij.

Ingrediënten
Voor 4 personen

3 eieren
snufje zout
2 el melk
1 tl rum-aroma
½ tl gemalen kaneel
8 sneetjes rozijnenbrood
boter, om te bakken
8 plakjes ontbijtspek
blik mandarijnen op vruchtensap (310 g), bewaar het sap
1 el limoensap
4 el gemberjam
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren los met zout, melk, rum-aroma en gemalen kaneel. Haal de sneetjes brood door het mengsel en leg ze apart op een plank of groot bord. Smelt een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes per duo in 2 minuten aan elke kant. Leg de gebakken sneetjes op de bakplaat en ga op dezelfde manier door totdat alle wentelteefjes gebakken zijn. Doe de bakplaat in de oven en bak de wentelteefjes in 10 minuten af. Maak ondertussen de citrus-gembersiroop door 4 el van het sap van het blik mandarijnen, het limoensap en de gemberjam al roerend in een pan aan de kook te brengen. Laat het siroop op een hoog vuur onder voortdurend roeren 5-7 minuten inkoken (tot het stroperig wordt) en haal de pan van het vuur af. Bak het ontbijtspek krokant in een (anti-aanbak) koekenpan zonder vet. Serveer de wentelteefjes met het spek, de partjes mandarijn en het citrus-gembersiroop.
toegevoegd door PWestbeek