Aardappelpurre
smeuige aardappelpurree

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1 kg aardappelen (loskokend)
3 eieren
150 g boter
2 dl melk  
nootmuskaat
een suifje zout
10-20 minuten

Recept


bereiding
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
  • Zet een pot op het vuur, giet er de melk in en breng ze aan de kook.
  • Snij de boter in klontjes en voeg ze toe.
  • Kruid de melk met een snuifje zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  • Schenk het mengsel van hete melk en boter bij de geplette aardappelen.
  • Scheid de eieren en roer de dooiers meteen onder de puree. De eiwitten gebruik je niet.
  • Proef de puree en voeg indien nodig wat zout toe.
  • Wie ervan houdt kan ook wat versgeraspte nootmuskaat toevoegen.
toegevoegd door gretet