Pittige kip met limoen & amandel-koriander rijst
Iedereen houdt van kip uit de oven. Deze frisse, zoet-zure marinade is veel lekkerder dan kant-en-klare sauzen.

Ingrediënten
Voor 4 personen

sap van 2 limoenen
1 el honing
1 el grove mosterd
½ tl Tabasco
2 el olijfolie, plus iets meer voor het invetten van de ovenschaal
1 el gedroogde oregano
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
zout en peper
8 kipdrumsticks 
6 tenen knoflook, geplet maar in de schil
200 g witte rijst
10 g verse koriander, fijngehakt
50 g amandelen, gehakt
versgemalen peper
Langer dan 2 uur

Recept

Meng limoensap, honing, grove mosterd, Tabasco, olijfolie, gedroogde oregano, gemalen komijn, gemalen koriander en zout en peper in een mengkan. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe de kip in de schaal. Schenk de marinade over de kip en gebruik je handen om deze goed in het vlees te wrijven. Doe de knoflooktenen bij de kip, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de kip tenminste 3 uur in de koelkast marineren. Haal de kip een halfuurtje voordat je hem gaat bakken uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de aluminiumfolie en bak de drumsticks in 25 minuten. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C, keer de kip om en laat hem nog 15-20 minuten bakken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst iets afkoelen en roer de koriander, gehakte amandelen en versgemalen peper er met een vork door. Lekker met groene erwtjes of een tomatensalade.
toegevoegd door PWestbeek