Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is de zoete, gele, dikke pudding, die zeer veel gebruikt wordt in koffiekoeken, taarten en pateekes. Je kan het zeer makkelijk zelf maken, lees zelf maar...

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 liter melk
12 eierdooiers
180 g suiker
40 g maiszetmeel (maizena)
30 g bloem
1 vanillestokje
30-60 minuten

Recept

Scheid de eieren en doe de eigelen in de mengpot van je keukenrobot. Klop de dooiers los en voeg de suiker toe. Blijf mengen totdat je een bleke, luchtige massa verkrijgt.
Voeg de bloem en de maizena toe en klop alles goed los.

Doe de melk in een kookpot. Snij de vanillestok open, haal de zaadjes eruit en voeg toe aan de melk. De vanillepeul mag je ook toevoegen aan de melk. Verwarm de melk tot net vóór het kookpunt. Zet je vuur niet te hoog en zorg dat de melk niet overkookt. Haal de vanillepeulen uit de melk.

Giet een klein beetje van de warme melk bij het beslag, roer goed zodat het beslag wat vloeibaarder wordt. Vervolgens kan je het beslag makkelijk overgieten in de pot met melk. Laat de pudding nu rustig indikken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig. De pudding heeft de gewenste dikte als de eerste luchtbellen naar boven komen.

Plaats de pudding een half uurtje in de koelkast en klaar is kees.

Tip: Dek de pudding af met vershoudfolie, dan krijg je geen hard velletje op de pudding.
toegevoegd door mbos