Zomerse lamskoteletjes
In dit heerlijke recept worden malse lamskoteletjes geserveerd met gegrilde zoete perziken op een bedje van aromatische amandelcouscous; fantastische zomerse smaken!

Ingrediënten
Voor 4 personen

8 lamskoteletjes
4 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
2 tl gedroogde basilicum
zout en peper
300 g couscous
½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
1 el olijfolie
450 ml kokend water
50 g amandelschaafsel
bosje basilicum, fijngehakt
2 perziken, in partjes gesneden
Langer dan 1 uur

Recept

Doe de lamskoteletjes, olijfolie, rode wijnazijn, gedroogde basilicum en zout en peper in een grote kom. Gebruik je handen om de marinade goed door het vlees te mengen. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet deze gedurende minimaal 1 uur (maar hoe langer hoe beter) in de koelkast. Haal het vlees een half uur voordat je het gaat grillen uit de koelkast. Maak ondertussen de couscous. Doe de droge couscous in een grote kom en voeg de gemalen komijn, gemalen koriander, olijfolie en zout en peper toe. Roer de couscous goed door met een vork, schenk het kokende water erbij en dek de kom af met een passend deksel of folie. Laat de couscous 20 minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork. Roer het amandelschaafsel en de basilicum door de couscous. Haal de lamskoteletjes uit de marinade en grill ze in 3-4 minuten aan een kant. Keer ze om en leg de partjes perzik ook op de grill. Grill de lamskoteletjes nog 3-4 minuten, maar keer de stukken perzik na 1 minuut al om. Serveer de lamskoteletjes met de gegrilde perziken op een bedje van de aromatische amandelcouscous.
toegevoegd door PWestbeek