Venkelsalade met komkommer en citroendressing
Dit is een frisse en knapperige salade dat heel goed bij vis past, of het nu van de gril komt, of uit een pannetje. Redelijk snel te maken, als je handig met het mes bent.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1 flinke venkel
1 komkommer
2 eetlepels citroensap
1 theelepel suiker
2 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
0-10 minuten

Recept

Het geheim zit hem in het dun snijden van de groente. De zaadjes van de komkommer verwijderen en met een dunschiller in dunne, lange linten snijden. De venkel met een mandoline of een goed scherp mes in dunne plakjes in de lengte. Het kost even wat tijd, maar is de moeite waard. De groente in een schaal schikken en overgieten met de dressing: citroensap, suiker, zout en peper door elkaar roeren totdat de suiker opgelost is, olijfolie erbij doen en even opkloppen. De salade versieren met wat overgebleven blaadjes van de venkel.
toegevoegd door BGastronome