Kokosmakronen
Een goede kokosmakron is heerlijk zacht en chewy van binnen, dit recept maakt ze precies zo. Het geheime ingredient is gezoete gecondenseerde melk.

Ingrediƫnten
Voor 40 stuks

240ml gezoete gecondenseerde melk
400g gedroogde geraspte kokos
een snuf zout
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel vanilleextract
2 eiwitten
50 gram pure chocolade (garnering, optioneel)
30-60 minuten

Recept

Meng de gecondenseerde melk met de vanilleextract. Let op, het zijn 240 ml, mocht je het liever afwegen, dan is het 320g (zwaar goedje, niet?). Doe daarna alle kokos erbij en roer het goed door elkaar, de kokos absorbeert alle melk en het wordt een plakkerig, maar los goedje.

In een schone kom de eiwitten opkloppen met de zout en poedersuiker tot ze stijve pieken vormen. Dit door de kokos spatelen, voorzichtig, maar wel heel zorgvuldig.

Uit het deeg balletjes ter grootte van een flinke walnoot vormen, dat gaat het makkelijks gewoon met de hand: zachtjes samenknijpen tot je een balletje hebt. Op deze manier blijven ze ook ongeveer gelijk van maat. Op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen. Bakken in voorverwarmd oven op 180C, 20 minuten. 

Laten afkoelen, versieren met gesmolten chocolade. 
toegevoegd door BGastronome