Gezonde tonijnburgers
-In plaats van tonijn uit blik kun je de burgers met zalm uit blik maken. -De burgers zijn ook lekker zonder het broodje en met een salade en partjes citroen.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

2 blikken tonijnmoot in olie (195 g per blik), uitgelekt
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
3 el gekruide paneermeel
1 ei, licht geklutst
peper
olijfolie
4 el mayonaise
1 el citroensap
2 el verse koriander, fijngehakt
4 broodjes
sla en plakjes tomaat of komkommer, voor erbij
10-20 minuten

Recept

Doe de tonijn, knoflook, rode chilipeper, bosuitjes, paneermeel, ei en een beetje peper in de keukenmachine. Druk op de pulsknop van je keukenmachine totdat alles goed gemengd is, maar niet gepureerd.

Maak (met natte handen) vier burgers van dit mengsel. Leg de burgers op een bord en laat ze in de koelkast een half uurtje opstijven.

Meng ondertussen de mayonaise, citroensap en koriander. Haal de burgers uit de koelkast, bestrijk ze dun met een beetje olijfolie en grill ze op een (wegwerp) grillschaal op de barbecue aan beide kanten in ongeveer 3-5 minuten.

Snij de broodjes doormidden, leg een burger op elk broodje en verdeel de koriandermayonaise over de burgers. Serveer met sla en plakjes tomaat of komkommer.
toegevoegd door PWestbeek