Vega-wraps
Geroosterde groenten zijn lekker op heel veel verschillende manieren: als een lauwwarme salade met olijfjes en peterselie, over gekookte rijst, pasta of couscous, als bijgerecht, in een omelet en, in deze heerlijke fajita’s!

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 aubergine, in de lengte gehalveerd en in dunne plakken gesneden
1 courgette, doormidden gesneden en in dunne plakken
 1 rode paprika,  in de lengte gehalveerd, schoongemaakt en in reepjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
3 el olijfolie
zout en peper
8 tortilla wraps
bakje hummus (200 g)
200 g feta, in blokjes gesneden
platte peterselie, voor erbij
schijfjes citroen, voor erbij
0-10 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Doe de plakjes aubergine en courgette en reepjes paprika in een grote kom, voeg de knoflook, olijfolie en zout en peper toe en schud om alles goed te mengen. Doe de groenten in één laag op de bakplaat en bak ze 10 minuten.

Verwarm ondertussen de torilla wraps een voor een in een koekenpan zonder vet. Zet na de 10 minuten baktijd de grill aan op hoog en grill de groenten in 3-5 minuten. Besmeer de tortilla wraps met de hummus en verdeel de warme groenten en feta erover. Breng de twee randen van elke tortilla wrap naar het midden toe en zet ze vast met een prikkertje.

Bestrooi met wat platte peterselie, geef er partjes citroen bij en serveer.
toegevoegd door PWestbeek