Gegratineerde groenten met Parmezaanse kaas
Verdure gratinate al forno - Dit recept maakt deel uit van een driegangen Kerstmenu Vis.

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 grote aardappels
1 courgette
1 aubergine
200 gram kleine tomaatjes (bv. snoep-, cherry- of minitrostomaat)
1 paprika
extra vergine olijfolie
grof zout en peper
4 el Parmezaanse kaas
4 el paneermeel
2 tl gedroogde oregano
30-60 minuten

Recept

Kerstmenu Vis
Mezzelune met gerookte zalm en garnalen
Schelvisfilet met citroensaus & gegratineerde groenten
Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs

Schil de aardappels en snijd in de breedte doormidden.
 
Kook
de aardappels 10 minuten voor in gezouten kokend water. Laat afkoelen en snijd in plakken van een ½ cm.
 
Was
groente en  snij de courgette en aubergine in ronde schijfjes van een ½ cm. Snijd de tomaatjes doormidden.
 
Verwijder
de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snijd de paprika in reepjes.
 
Leg
een stuk bakpapier op een bakplaat (je hebt waarschijnlijk 2 bakplaten nodig mits je een hele grote oven hebt). Schik de groente en aardappels dakpansgewijs op de bakplaat, zorg er hierbij voor dat de groenten elkaar niet teveel overlappen.   
 
Giet
er olijfolie overheen en breng op smaak met grof zout en verse peper.
 
Schuif
de groente 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C.
 
Meng
ondertussen de Parmezaanse kaas, het paneermeel en de oregano door elkaar.
 
Haal
de groenten voorzichtig uit de oven en bestrooi met het mengsel van parmezaan en paneermeel. Laat de groenten nog eens  5 tot 10 minuten in de oven / grill gratineren tot er een mooi goudbruin korstje op zit.
toegevoegd door zitizitoni