Pasta met spinazie & quorn
Quorn, verkrijgbaar bij de supermarkt is een vleesvervanger, licht verteerbaar, laag in vet en rijk aan eiwitten en vezels. Om dit gerecht nog gezonder te maken, neem je volkoren fusilli. De volkoren granen zorgen voor een goede spijsvertering en zijn rijk aan belangrijke B vitaminen.

Ingrediënten
Voor 4 personen

400 g volkoren fusilli
450 g spinazie (uit de diepvries)
50 g pijnboompitten
1 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 pakjes Quorn (stukjes dés) (175 g per pak)
150 g roomkaas met kruiden
zout en peper
20-30 minuten

Recept

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en bereid de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook ondertussen de spinazie in een grote pan op een zacht vuur in ongeveer 12 minuten.

Rooster de pijnboompitten snel in een koekenpan zonder vet en zet ze apart. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de sjalotjes en knoflook in 3 minuten zacht. Voeg de quorn stukjes toe en bak deze al roerend in 4 minuten.

Giet de penne af maar bewaar 50 ml van het kookwater. Haal de pan met de spinazie van het vuur af en roer de roomkaas, het kookwater en zout en peper er goed door. Roer de penne en de quorn goed door de spinazie.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten.
toegevoegd door PWestbeek