Bosbessen-gierstmuffins
Deze muffins met bosbessen (vol antioxidanten) en gierst (goed voor de spijvertering), zijn niet alleen gezonde maar ook erg lekker!

Ingrediënten
Voor 12 personen

220g patent bloem
4 el gierst
1 el bakpoeder
1/2 bicarbonaat
mespunt zout
150g bevroren bosbessen
100ml amandelmelk
100ml zonnebloemolie
2 eieren
1 el vanille extract
150g fijne suiker
20-30 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes of vet deze goed in en bestuif met bloem. Meng bloem, gierst, bakpoeder, bicarbonaat en zout in een grote kom. Roer de bosbessen erdoor. In een maatbeker de amandelmelk, olie, eieren, vanille en suiker goed klutsen. Roer de natte ingrediënten voorzichtig door de droge en verdeel het beslag over de bakvormpjes. Bak de muffins in 20 minuten en laat ze op een rek afkoelen.
toegevoegd door PWestbeek