Pain d’epices muffins
Voor het maken van deze Franse wintermuffins heb je geen boter of olie nodig. Wel genoeg verse thee om erbij te schenken!

Ingrediënten
Voor 9 stuks

100g appelmoes
70g lichtbruine basterdsuiker
30g vanillesuiker
2 eieren
200g bloem
2 tl bakpoeder
¼ tl bicarbonaat
2 tl Franse pain d’epices kruiden (of speculaaskruiden)
2 el melk
20-30 minuten

Recept

Verwarm oven voor op 180C en zet de papieren muffinvormpjes in het bakblik. Met een garde de appelmoes en suikers in een kom goed mengen. Voeg de eieren één voor één toe. In een andere kom bloem, bakpoeder, bicarbonaat en kruiden mengen. Roer dit door de natte ingrediënten en roer als laatste de melk erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in ongeveer 20 minuten. Laat ze op een rek afkoelen.
toegevoegd door PWestbeek