Bitterkoekjes
Knapperig korstje, chewy van binnen en heerlijk amandelgeur - erg lekker met een kop thee of koffie erbij. Deze koekjes zijn absoluut de moeite waard om zelf te maken, zeker in vergelijking met de supermarktversie - deze worden vaan met abrikozenpitten en wittebonenmeel gemaakt om de kosten te besparen.

Ingrediƫnten
Voor 20 stuks

150g amandelmeel
150g suiker
2 eiwitten
snuf zout
1 tl bittere amandelextract
20-30 minuten

Recept


De oven voorverwarmen op 190C
Amandelmeel mengen met de suiker en zout. In een kommetje de eiwitten lichtjes klutsen en ongeveer de helft aan de amandelmeel toevoegen. Met een lepel opkloppen en steeds beetje bij beetje meer eiwit toevoegen totdat het beslag mooi dik en glad wordt. Het moet redelijk vorm kunnen houden.

Het beslag in een spuitzak doen met een gladde mond, anders gewoon in een stevig boterhamzakje en daarna het hoekje afknippen. Kleine ronde hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier spuiten. Handen nat maken en de koekjes voorzichtig glad strijken. Bakken ong. 10 minuten, totdat de koekjes mooi gouden van kleur zijn.

Persoonlijk vind ik ze de volgende dag op hun lekkerst, dan wordt de binnenkant heerlijk chewy-taai van textuur.
toegevoegd door BGastronome