Balletjes op zijn spaans
Albondigas, gehaktballetjes op zijn spaans

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

Voor de balletjes:
600 g gemengd gehakt
1 ei
1 eigeel
5 tl oregano
3 el peterselie
bloem
3 el olijfolie
muskaatnoot.
 
Voor de saus:
1 rode paprika
1 wortel
500 g gepelde tomaten in blik
1 dl droge witte wijn,
2 dl kippenbouillon
2 blaadjes laurier
1 tl chilipoeder
versgemalen zwarte peper
zeezout
30-60 minuten

Recept

Meng het gehakt met het ei, eigeel, paneermeel, knoflook, de helft van de ui, komijn, oregano en 2 lepels peterselie. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Rol de balletjes. Laat deze 30 minuten opstijven in de koelkast. Rol de balletjes daarna door de bloem. Bak de balletjes mooi bruin in olijfolie.

Voeg de rest van de ui, paprika en wortel toe en stoof mee tot de ui glazig is. Doe er de gepelde tomaten, wijn, bouillon, laurier en chilipeper bij en roer om.

Laat 30 minuten onder deksel sudderen. Breng op smaak. bestrooi met peterselie.
toegevoegd door christel