Volkoren bananenbrood met blauwe bessen
Dit is een prima alternatief voor een boterham bij het ontbijt. Het brood is zoet, maar zeker niet overmatig zo, vol fruit en is volkoren. Dankzij de bananen is het smeuïg en blijft lang zacht, is geurig en heerlijk bij een kop koffie of thee.

Ingrediënten
Voor 1 stuks

2 zeer rijpe bananen
220g volkoren meel
150g bruine suiker
100g geurloze olie of kokosboter (je zult de kokos niet proeven!)
2 eieren
1/4 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baking soda 
1 theelepel vanilleextract
200g blauwe bessen 
Langer dan 1 uur

Recept

De bananen goed prakken of pureren met een mixer. De eieren, suiker, zout, vanille en olie toevoegen en goed mixen. Daarna het meel toevoegen, bakpoeder en soda erbij doen en mixen tot een glad, niet te dik beslag. De bessen voorzichtig erdoorheen spatelen.

De oven voorverwarmen op 180C (170 in het geval van hetelucht oven). Een cakeblik insmeren met boter en licht bestuiven met bloem. Het beslag in de blik doen en een beetje glad strijken. Het bakken zal zeker een uur duren, misschien iets langer of korter, test de gaarheid met een houten prikkertje. Goed laten afkoelen en serveren met een kop koffie of thee. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome