Picadillo
Een van oorsprong Cubaans gerecht, populair in alle Zuid-Amerikaanse landen. Serveer de picadillo met witte rijst en ‘tostones’ (gebakken schijfjes groene banaan, platgestampt en met zout besprenkeld).

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
400g rundergehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl gedroogde oregano
zout en peper
125ml witte wijn
70g groene olijven
50g kappertjes
2 el rozijnen
140g tomatenpuree
30-60 minuten

Recept

Verhit de olie in een pan en laat de sjalotjes en knoflook zachtjes zweten. Bak het gehakt rul met de gemalen komijn, oregano en zout en peper naar smaak. Roer de rest van de ingrediënten door het gehakt, leg een deksel op de pan en laat het gerecht een half uurtje pruttelen, maar roer af en toe. Serveer met rijst en ‘tostones’.
toegevoegd door PWestbeek