Cake bonbons met likeur
Dit is een recept met voldoende ruimte voor creativiteit en fantasie. Zo kun je goed varieren met de soorten likeur/alcohol, nootjes, chocolade en de buitenkant van de bonbons. Ze zijn leuk en gemakkelijk om te maken, en zijn een bijzondere traktatie met een kop koffie. Bewaar ze in de koelkast (5-7 dagen) of in de vriezer.

Ingrediƫnten
Voor 30 stuks

120g cake (vanille, gekocht of zelf gebakken)
110g noten (geroosterd en fijngemalen)
170g chocolade
60ml slagroom
80ml likeur
chocolade hagelslag, gehakte nootjes, geraspte chocolade of kokos, cacao, verkruimelde koekjes etc voor de buitenlaag
30-60 minuten

Recept

De chocolade smelten met de slagroom, de likeur, nootjesmeel en verkruimelde cake toevoegen en mixen tot een egaal deeg. Het deeg een paar uur (het liefst een nacht) in de koelkast laten staan, opstijven.

Uit het deeg balletjes van 2-3 cm rollen, daarna ze omwentelen in de topping van uw keuze.

Zoals u ziet, zijn er vele mogelijkheden, hier een paar van mijn favorieten: 80% pure chocolade, hazelnoot en whisky, omwentelen in pure chocolade; witte chocolade, amandelen en cointreau, omwentelen in witte chocolade hagelslag of kruimels van amaretti koekjes; pure chocolade, rum, walnoten, omwentelen in cacaopoeder. 
toegevoegd door BGastronome