Avocado-komkommer gazpacho
Serveer de soep in kleinere porties als voorgerecht, of als lunch met een lepeltje crème fraîche, een beetje olijfolie en wat versgemalen peper. Je kan de soep ook garneren met reepjes gerookte zalm en plakjes komkommer. Ook heerlijk met een paar knoflook croutons: gril plakjes baguette, wrijf ze in met een halve teen knoflook als ze nog warm zijn en besprenkel met olijfolie en zeezout.

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 rijpe avocado’s
1 komkommer, gepeld en in blokjes gesneden
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 tl gedroogde basilicum
sap van 2 limoenen
1 el olijfolie
2 el crème fraîche, plus extra voor het serveren
200-250 ml afgekoelde groentebouillon
klein bosje koriander, grof gehakt (bewaar een paar takjes voor de garnering)
zout en peper
0-10 minuten

Recept

Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde, vloeibare soep. Als je de soep te dik vindt, voeg wat meer bouillon toe en pureer nogmaals. Laat de soep in de koelkast een half uurtje afkoelen. Serveer de soep met een lepeltje crème fraîche, een scheutje olijfolie en wat versgemalen peper.
toegevoegd door PWestbeek